FRUTA MODU DIBERTIGARRIAN JATEN



Kaixo neska mutilak! Zer moduz?

Hoy os traemos un taller de cocina muy divertido.
Os animáis a crear animalitos para vuestras meriendas?

Gaur sukaldaritza tailer oso dibertigarria ekartzen dizuegu.
Animalitxoak zuen askarirako sortzeko prest?


·      OVEJA/ARDIA



-       Ingredientes/Osagaiak:
1.    1 o 2 Plátanos / Banana 1 edo 2
2.    Uvas (verdes y negras) / Mahatsak (berdeak eta beltzak)
3.    Arándanos/ Ahabiak
4.    Zumo de limón/ Limoi zukua
5. Nata/ Esne-gaina

-       Pasos/ Pausuak:

Esta oveja es verdaderamente encantadora y está hecha simplemente con rebanadas de plátano y arándanos o uvas negras. Los detalles como los ojos y las narices se pueden hacer  con un copito de nata. Para la parte inferior, lo que correspondería a la hierba, con uvas normales, podríamos conseguirlo. Rociad el plátano con zumo de limón para que no se ponga negro y la oveja llegue bien bonita a la mesa./ 

Ardi hau benetan zoragarria dela. Oso modu sinplean sortu dezakegu, bakarrik banana xerra batzuez eta ahabiz edo mahatsez dago eginda. Begiak zein sudurra gozoki edo esne-gain pixka batekin egin daiteke. Beheko partea sortzeko, hau da, belarrari dagokiona, mahats normalekin lortu dezakegu. Bana ezazu banana zatitxoak limoi zukuarekin beltza geratu ez dadin eta polita gera dadin mahaian aurkezterakoan.


·      PALMERA/ PALMONDOA



-       Ingredientes/Osagaiak:
1.    2 Plátanos / 2 Banana
2.    2 Kiwis / 2 Kiwi
3.    1 Mandarina/ Mandarina 1

-       Pasos/ Pausuak:
.
 1. Pelamos los plátanos y los colocamos en un plato. / Bananak zuritzen ditugu eta argazkian agertzen den moduan platerean kokatzen ditugu.

 2. Los cortamos en rodajas y serán el tronco de las palmeras./ Xerratan mozten ditugu eta palmondoen enborra izango dira.

 3. Pelamos los kiwis y los cortamos en gajos./ Kiwiak zuritzen ditugu eta xerratan ere mozten ditugu. 

  4. Los ponemos de hojas de las palmeras./ Palmondoen hostoetarako erabiliko ditugu.

 5. Pelamos la mandarina y separamos los gajos./ Mandarina zuritzen dugu eta xerratan banatzen dugu.

 6. Los ponemos como base de las palmeras./ Palmondoen oinarrirako erabiliko ditugu.


·      ERIZO/ KIRIKINOA




-       Ingredientes/Osagaiak:
1.    1 Pera/ Madari 1
2.    1 Limón/ Limoi 1
3.    Uvas/ Mahatsak
4.    1 Aceituna negra/ Oliba beltz 1
5.   Palillos/ Zotzak

-       Pasos/ Pausuak:

Hacer este postre para niños es realmente sencillo, tan solo tenemos que comprar peras, realizar un corte en la piel por la mitad y asegurarnos de cortar sólo la parte delantera de la piel, dejando la carne de la pera a la vista. Para que no se ennegrezca echamos unas gotas de limón. Luego tenemos que pinchar las uvas en palillos (si pueden ser uvas sin pepitas los niños os lo agradecerán). Con las uvas y palillos, formamos las «púas» de nuestro erizo. Para los ojos pinchamos unas uvas pasas, y la nariz del erizo la hacemos cortando un trozo de aceituna negra./ 
Haurrentzako postre hau egitea oso erraza da, madariak erostea besterik ez dugu, larruazala erditik moztu eta ziurtatu larruazalaren aurrealdea bakarrik moztea, udarearen haragia ikusiz. Beltza ez dadin, limoi tanta batzuk gainetik gehitzen dizkiogu. Ondoren, mahatsak makiletan zulatu behar ditugu (pepita gabeko mahatsak badira, haurrek eskertuko dute). Mahats eta makilekin batera, gure trikuaren "arantzak" osatzen ditugu. Begietarako mahaspasa batzuk zulatzen ditugu, eta trikuaren sudurra egiteko oliba beltz zati bat mozten dugu.

·      CANGREJO/ KARRAMARROA


-       Ingredientes/Osagaiak:
1.    1 Manzana / Sagarra 1
2.    Arándanos/ Ahabiak

-       Pasos/ Pausuak:



1.    Partimos la manzana en tres trozos. El primero siendo el trozo más pequeño y el tercero el más grande como se ve en la imágen./ Sagarra hiru zatitan moztuko dugu. Lehenengo zatia txikiena izango da, eta hirugarrena handiena argazkian ikusten dugun moduan.

2.    Después, cogeremos el tercer trozo (el más grande), y lo cortaremos en gajos./ Ondoren, hirugarren zatia (handiena) hartu eta zatitan moztuko dugu.

3.    En el siguiente paso, cogeremos el segundo trozo más grande (el del medio). Ese trozo lo cortaremos en dos y cada uno de ellos lo cortaremos en forma de zig-zag./ Hurrengo pausuan, sagarraren bigarren zatia hartuko dugu (erdikoa). Bigarren hori, bi zatitan moztuko dugu eta zati bakoitza zig-zag antzeko formarekin moztuko dugu.

4.   El último paso, será colocar el primer trozo de manzana (el más pequeño) encima de todos los anteriores. Antes de terminar, colocaremos los arándanos en forma de ojos./ Azken pausua, lehenengo zatia (txikiena) besteen gainean jartzea izango da. Amaitu baino lehen, ahabiak begi moduan kokatuko ditugu.

ON EGIN!!


0 iruzkinak:

Argitaratu iruzkina